DODIRNI ME – Veronika Kostadinova

Loading

Postavio: ljuba-trebotin. Pročitano:  1053
DODIRNI ME – Veronika Kostadinova 2006-10-13 23:01:02

DODIRNI ME

Dodirni me dlanovima
s nemirnim prstima
da osetim tvoju
drhtavu strast.

Dodirni me usnama
mekom grubošću
da osetim tvoje
prećutane reči.

Dodirni me mislima
da shvatim tu
definiranu anarhiju.
Dodirni me dušom
da razumem nerazumljivo
zadovoljstvo tog dodira.

Dodirni me nemirom
koji nosiš u sebi
i ostavi tragove
na mom nemiru.
Dodirni me…
Samo probaj,
dodirni me.

(C) Veronika Kostadinova

———————————

ДOПРИ МЕ

Допри ме со дланките
и немирните прсти
да ја почувствувам
растреперената страст.

Допри ме со усните
со мека грубост
да ги почувствувам
премолчените зборови.

Допри ме со мислите
за да ја сфатам таа
дефинирана анархија.
Допри ме со душата
да го разберам неразбирливото
задоволство од тој допир.

Допри ме со немирот
кој го носиш во себе
и остави траги
на мојот немир.
Допри ме….
Само пробај,
допри ме.

Вероника Костадинова

Оставите одговор

Your email address will not be published.